San je postao stvarnost – Pupitres bar je otvoren! Hvala još jednom svima koji su svojom nazočnošću upotpunili radost proslave otvorenja 9. 9. 2017.! Ovom prilikom htjela bih s vama još jednom podijeliti svoj govor, tj. riječi u koje sam nastojala ugraditi svu zahvalnost i ljubav koju osjećam prema vama bez kojih ovaj moj san jednostavno ne bi bio moguć!

Dragi gosti, prijatelji, suradnice, vinarke i vinari,

dobro mi došli u Pupitres!

Kada na početku govora kažu da će biti kratki, odmah znate da to ne sluti na dobro. Zato ja neću reći da ću biti kratka, ja ću reći da ću biti tečna kao najbolje vino.

Jučer sam prijateljici rekla da me takva sreća i takvi sjajni ljudi, s tolikim srcem i strašću prate na ovom putu, kao da oni otvaraju sami Pupitres. Zapitala sam ju: zašto to radite?

Odgovorila mi je: Jer si ti to svojim životom, ovim sada ili nekim prošlim, zaslužila 100%.

Blagoslovljena sam i duboko zahvalna ljudima koji su oko mene.

Moj suprug Darko – hvala ti što si sve ovo podnio i izdržao mene i moj san. Samo ti i ja znamo što smo sve prošli i neka to bude naša vječna uspomena i poveznica. Hvala do neba, ljubavi.
Naš sin Luka – kad su ga u vrtiću pitali što mama radi u životu, rekao je: mama vam samo pije. Pratio me posvuda dok smo pripremali Pupitres. Nema te škole ili edukacije koja bi ti mogla bolje pokazati kako se postaje poduzetnikom od ovog putovanja koje si prošao s mamom i tatom. Hvala ti za svu ljubav, utjehu i osmijeh koji me nosio da sve izdržim. Voli te mama beskrajno.

Moja šira obitelji – meni beskrajno važna, roditelji, braća, sestre. Hvala za svu pomoć i ljubav koju pružamo jedni drugima.

Moji dragi suradnici na projektu, ujedno su veliki ljubitelji vina i prijatelji, neću nikada zaboraviti što ste sve napravili za Pupitres. Profesionalno, srčano i neumorno ste radili da danas budemo ovdje. Znam za svaki vaš sat koji ste odvojili za mene, a beskrajno cijenim za svaki vaš dolazak i toplu riječ usred noći, kada sam bila i jadna i umorna i slomljena. Moj naklon i beskrajna zahvalnost.

Ivana Ferenčak, Ankica Bičanić, Ana Keglović Horvat… Goran Hrubi – majstore vinske fotografije, hvala ti što slikom i videom moju strast prema vinu prenosiš ljudima.

Moji prijatelji, ovdje vas je jako puno i odasvuda. Vi, koji me poznajete godine i godine, hvala vam što ste danas došli da slavimo jedan od najljepših trenutaka u mojem životu. Vi, koji sa mnom proživljavate i loše trenutke, koji tada prvi priskačete u pomoć, vama zahvaljujem posebno.
Poštovane kolege, sommelieri, vlasnici i voditelji restorana i barova, ugostitelji, konobari, distributeri vina i ostali iz struke, hvala vam za svaku pomoć, savjet i kritiku. Sve su mi pomogle i svaku cijenim neizmjerno.

Poštovani vinari, da nema vas, ne bi bilo ni razloga da postoji Pupitres. Moja životna misija da ljudima usadim ljubav prema vinu i da promoviram vina kako domaća tako i strana ne bi imala smisla da vi ne proizvodite taj božanstveni nektar. Hvala vam što nam donosite radost. Tu radost ću širiti u ovom boutique vinske kulture od ponedjeljka pa dok nam život odredi.

Na kraju, zahvaljujem i onima koji nisu vjerovali u mene i u ovaj projekt. Da nije bilo i toga, ne bi bilo ni moje upornosti, odlučnosti i duboke vjere da ovo što radim ima vrijednost, da stoji na pravom putu, na mojem putu i za moje najveće dobro u ovom trenutku.

Iako bi mnogi pomislili da sam ja večeras zvijezda, rekla bih da to nije tako.

Zvijezda večeri je VINO! Vino nas spaja i uljepšava nam život, vino je čista, nepatvorena i uvijek vjerna RADOST.

Zato, molim Vas da sada slavimo vino. Nazdravimo! Podignite visoko čaše i glasno viknite: VINO JE RADOST!

Konobari – neka vino teče cijelu noć. Neka slavlje bude za pamćenje!

ŽIVJELI!!!

Pogledajte i poslušajte govor s otvorenja!