Učitavanje mape...

MJESTO I VRIJEME
DATUM - 16/09/2020
18:30 - 20:00

LOKACIJA
PUPITRES BAR - BOUTIQUE VINSKE KULTURE

KATEGORIJA


VERMUT – NOVO ZLATNO DOBA AROMATIZIRANIH VINA

 

Tematska radionica u Pupitresu
Naša žeđ za dobrom kapljicom i znanjem nas vodi u dosad neistraženi svijet fortificiranih aromatiziranih vina misleći da pripadaju uspomenama i vremenu naših baka i djedova. Da su to one prašnjave i šarene stare boce skrivene u najdubljem kutku bara. O kako li smo se samo prevarili.
Vermuti, o kojima ćemo govoriti i koje ćemo piti na ovoj radionici, upravo žive svoje najsjajnije doba. Sjajnije od onoga kad je iz maloga i plemenitoga Pijemonta nova ujedinjena Italija gradila svoj imidž dolce vita destinacije koja zna što i kako jesti i što uz to piti. Ili kad su njihovi prekoalpski susjedi iz obližnjih francuskih regija odlučili također dati svoj obol toj romantičnoj belle epoque te stvorili onu sliku Francuske kojoj se i danas klanjaju svi bonkulovići svijeta.
Na radionici ćemo kušati i naučiti puno toga o najvažnijim tipovima i stilovima vina bez kojega se ne može zamisliti početak ili kraj shoppinga po Milanu, kraj radnog vremena i druženje s prijateljima u Torinu, romantična šetnja po obali Lago di Garda, završetak ture gondolama po kanalima Venecije ili stylish aprés ski party u Grenobleu ili Chambéryju. Da ne spominjemo istraživanje pitoresknih uličica španjolskih gradova i sela.
Vermut u svoj svojoj raskoši već dugo nije samo proizvod velikih i razvikanih brendova, a i nije ograničen samo na Europu. U njemu uživaju u cijelom svijetu, u raznoraznim kombinacijama, osobito kao premium proizvod raznih craft vinarija, destilerija i restorana, a kao takav je odavno prepoznat kao esencijalni sastojak brojnih klasičnih i modernih koktela.
Pridružite nam se na jednoj uistinu “dolce vita” radionici, na pravom-pravcatom aperitivu (kako bi rekli naši susjedi Talijani) i uživajte u vinima koja nam se nakon dugih desetljeća zanemarivanja vraćaju na stol i u čaše u najvećem sjaju i stilu.
Veselimo vam se. Prijave su otvorene.

Cijena vinske radionice iznosi 350,00kn po osobi. Mogućnost plaćanja gotovinom ili na transakcijski račun, IBAN: HR9224020061100804521 Pupitres d.o.o. Adresa: Frankopanska 1 Zagreb

Datum: 16.09.2020. u 18:30h srijeda

Upiti i rezervacije putem e-maila na jelena@pupitres.hr ili pozivom na broj: 098 / 165 8073 ili putem ove forme za prijavu online.

REZERVACIJE

Rezervacije su zaključene za ovaj događaj.