UPOZNAJTE PUPITRES

Pupitres je savjetodavni boutique na području vina i vinarstva,
ali i vrutak znanja i stručnosti na području svoje poslovne djelatnosti.

Jelena Šimić Valentić | Pupitres bar

Jelena Šimić Valentić

Tko stoji iza Pupitresa? Osnivačica i idejna začetnica  Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj,  je sommelierka i konzultantica  – Jelena Šimić Valentić. Jelena je odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo kroz Vinsku školu koju provodi kroz zadnjih osam godina postojanja tvrtke Pupitres d.o.o.

Sommelierka je s diplomom  Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a (stručnog obrazovnog programa Wine and Spirits Education Trust) najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim alkoholnim pićima. 2022. godine na Sveučilištu u Zagrebu na  Agronomskom fakultetu počinje pohađati jednogodišnji program osposobljavanja za poslove vinogradara i vinara.

Jelena ima petnaesto godišnje  iskustvo u ugostiteljstvu te se pozicionirala kao vrhunski manager, radeći u vrhunskim ugostiteljskim objektima kao stručnjak u ugostiteljstvu i gastronomiji. Ljubav prema hrani i vinu gaji oduvijek, a posebno je veseli kuhanje i istraživanje vinskog svijeta kroz putovanja i druženja s vinarima i ljudima koji dijele istu strast.

Autorica je knjige Bilješke o vinu. Knjiga je namijenjena za svakog pasioniranog  ljubitelja/icu  vina  i  onog  koji će to tek postati. Sadrži u sebi „Vodič kroz kušanje vina“ i „Bilješke o vinu“ koji su  kreirani na način da vinoljupca vode kroz degustaciju  korak po korak tijekom organoleptičke analize vina.  Na taj se način uspomenom bilježi doživljaj svih dvjesto kušanih vina i postaje  boljim i vrsnijim kušačem. Bilješke o vinu je dvojezična (hrvatski– engleski) radna bilježnica.

Tijekom punih osam   godina  postojanja Vinske škole JŠV, Jelena je pasionirano odradila više od devet   stotina  vinskih radionica. Ovim neformalnim obrazovnim programom za građanstvo širila je i širi  vinsku kulturu i ljubav prema vinu diljem Hrvatske i BiH kroz koju je prošlo više od četrdeset  tisuća ljudi. Jelena je dizajnirala i provela 27 stručnih vinskih obuka za djelatnike HoReCa sektora, a u pripremi  je i Jelenina druga  knjiga inspirirana radionicama i polaznicima prve razine vinske škole Jelene Šimić Valentić pod nazivom “Prvi susret s vinom”. 

Jedna od Jeleninih životnih želja bila je da ima svoj lokal. Ta se želja ostvarila u rujnu  2017. godine. Pupitres bar, kojeg je dugo priželjkivala, postao je stvarnost zahvaljujući njezinom neumornom duhu i velikoj ljubavi prema vinu i vinskoj kulturi te je otvorio svoja vrata 11.09.2017.

18.05.2017. je prvi put stavila ključeve u svoje ruke prostora u Frankopanskoj 1.

Jelenina je želja da se gosti u Pupitresu osjećaju dobrodošlo, opušteno, zadovoljno i sretno. To  i  nju samu najviše čini sretnom.

Pupitres zapošljava troje djelatnika.

Želimo pridonijeti osnaživanju kulture vina,
vinarstva i poboljšanju kvalitete života.

Pupitres se na tržištu kroz sljedećih pet godina želi afirmirati kao referentni centar znanja i edukacije o vinu, kroz inovativne i kreativne sadržaje namijenjene širokom krugu klijenata.  Kao vrutak stručnog znanja i savjetodavni boutique, kroz individualizirane usluge i u suradnji s klijentima potpomažemo povećanje uspješnosti poslovnih klijenata. Kroz kvalitetne i nove usluge obrazovanja i strateškog razvoja, reformiranja poslovanja i rasta unutar hrvatskog, regionalnog i europskog tržišta potičemo održivu kulturu vina i vinarstva.

Svojim klijentima i korisnicima pružamo usluge koje su koncentrirane na vino, vinarstvo, vinogradarstvo, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, strateški razvoj i obrazovanje. Pružamo usluge stručnih treninga, kontinuiranog savjetovanja i praćenja uspješnosti u poslovanju te održavanje reputacije na tržištu. Obrazovnim programima za građanstvo nastojimo podržati širenje održive vinske kulture i razvijanje iste.

Širenje znanja i ljubavi prema vinu uz zadovoljstvo naših klijenata i njihovih poslovnih partnera naša je misija.

O nama su pisali…

Volite vino i želite naučiti više o njemu?

ISPUNITE UPITNIK I SAZNAJTE KOLIKI STE POZNAVATELJ PIĆA BOGOVA

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite.

KONTAKTIRAJTE NAS