Je li vam poznat onaj osjećaj kada uđete u neku prostoriju i poželite u njoj biti cijeli dan? Poželite  provoditi svaki trenutak, svaku minutu –  baš tu… Kamo god vas pogled odnese, u bilo koji kutak prostorije, osjećate se ugodno. Dobrodošlo. Ispunjeno. Tako se svi osjećamo kada smo doma. E, pa moram vam se pohvaliti, ja sam pronašla još jedan dom. Moj Pupitres je pronašao svoj dom. Više nije lutalica – skitalica.

Pupitresu  se dogodila ljubav na prvi pogled. Pupitresu se dogodilo ono o čemu je sanjao od kako se rodio. Skupa sa mnom. Skupa s nama, dragi prijatelji. Svi koji ste sudjelovali i potpomogli kupnjom poklon bonova ovo ljeto,  mene ste ohrabrili da napravim jedan novi potez. Hrabar potez.  Hvala vam na tome.

Da vas podsjetim. Ljetos sam pokrenula crowdfuning kampanju i u roku pet dana sam trebal prikupiti 170.000 kn kako bi uspjela unajmiti prostor u kojem bi Pupitres našao svoj dom prema mojoj ideji i viziji. Jako puno novca smo kroz prodaju bonova za vinske škole prikupili, ali nisam uspjela dosegnuti cilj. Prostor kojeg sam sanjala sve više mi je odmicao financijski, a s time i moja emocija prema prostoru.

Nikada nisam ni u snu pomislila da ja neću naći svoj prostor, samo sam znala da sada još nije očito pravi trenutak i da moram biti strpljiva jer će se pravi prostor naći. Baš sam morala biti jako, jako strpljiva i to mi nije bilo nimalo lako.

Nakon što sam „ostala“ bez prostora kojeg sam prvo snimila i koji me oduševio, bila sam mjesec dana u tuzi i brizi kako ću i što ću, ali nisam odustajala.

Pupitres Jelena Šimić Valentić

Kako je sve krenulo?

Slijedi obrat koji nisam očekivala. Jedno sam jutro, odlazeći u najbolju agenciju za nekretnine koju mi je preporučila moja prijateljica Ana , sasvim slučajno (znam da nije slučajno) naišla na vlasnicu restorana Apetit Cityja.

Sanja Cabalier i Jelena Šimić Valentić
Vlasnica Sanja Cabalier mi je predložila da mi iznajmi svoj prostor u sklopu restorana.  Apetit City jako volim, a Sanju prvenstveno jako cijenim kao jednu izuzetnu osobu od koje sam puno učila proteklih sedam godina radeći s njom.

Iskreno, u dubini mene, moja prva reakcija je bila – ali ja to nisam htjela. Htjela sam prostor s puno svijetla, poseban ulični ulaz, malenu terasicu vani… No, taj dan otišla sam na ručak s obitelji i otišla dolje u wine bar te čim sam ušla u njega,  osjetila sam nevjerovatnu radost. Da, radost!!!  Od radosti sam počela u prostoriji skakutati i sve vizije koje sam imala od ljeta počele su se preslagivati i tražiti svoje mjesto u svakom kutku prostorije.

Cijela moja duša i tijelo su vikali: „ Jelena, to je to! To je sada za tebe u ovom trenutku idealno.“

Ovo je moj Pupitres, dobro mi došli u njega dragi vinoljupci i prijatelji!

Pupitres organizacija događaja boutique vinske kulture
Danas, Pupitres se smjestio u Masarykovoj 18 u sklopu restorana Apetit City. U pravom vinskom podrumu, tamo gdje sam već održavala vinske škole i u prostoru koji ste vi voljeli.

Koja divna simbioza kažu moji prijatelji. Kako sam sretna! Napokon mogu, uz svu logistiku koju mi je Sanja ponudila, provoditi sve svoje želje. Ispunjavati napokon i vama želje. Dok vam ovo pišem, već sam imala dvije posebne vinske škole za VIP klijente koji su željeli imati samo za sebe i svoje prijatelje prostor, odabrana vina, glazbu i mene kao sommeliera koja sam im pružila, obostrano,  neopisivo iskustvo koje ću/će pamtiti cijeli život. Koja je ugoda raditi sa tako divnim ljudima!

Ovo nije posao, ovo nije moranje, ovo je luda zabava!

Novce koje sam sve do zadnje kune trebala uložiti u novi prostor, sada mogu mudrije rasporediti, jer puno toga što mi je potrebno za obavljanje mog posla imam uglavnom u baru.  Nemam sada nad glavom oštricu velikog kredita, velikih najamnina i bankarskih garancija. Sada dišem i mogu biti kreativna jer nema panike ni straha.

Neopisivo je lakše raditi kada imate pokrivenu cijelu logistiku koju ja dobivam, zahvaljujući što se nalazim u sklopu restorana. Umjesto ulaganja u stoleve, stolice, ledomat i slično, odlučila sam zaposliti po prvi puta kao poduzetnik na neodređeno, puno radno vrijeme,  jednu divnu i sposobnu ženu, Sanju.

Pupitres tim
Preko studentskog servisa zaoposlila sam i moju Miu. Odlučila sam još uložiti i u marketing pa sam tako moju Anu angažirala za stalno (cijeli život!), fotograf Goran Hrubi je stalno s nama, kupila jako puno vina, frižider za vina, naručila iz inozemstva dekoracije za Pupitres, naručila divnu dizajnericu da mi ušminka prostor prema mojim željama, uložila dodatno u edukaciju i još pokoju knjigu o tome kako biti još bolja poduzetnica i osoba… Ajme, sreće!!!

Sada Pupitres hrani šestero dječice,  četiri obitelji. Dobro, pet, ako se računa i moja računovotkinja.

Pupitres u 2017.

Sve što sam vam pričala ostvaruje se. Ostvaruju se sve moje želje. I predivan je osjećaj ovu radost dijeliti s s vama.

Za sve vas koji ćete biti na radionicama u prosincu, vidjet ćete i ranije o čemu vam pišem. Osjetit ćete sigurno ono nešto  čarobno čime taj prostor odiše. Udobnošću, toplinom, ugodom, ljepotom i radošću. Jednostvano, zarazno dobrom energijom. Znate zašto? Zato jer sam se potpisala na njega 😉

Vinska škola Jelene Šimić Valentić

S obzirom da je sada jako zanimljivo i užurbano razdoblje ispred mene,  planirano slavlje će biti u siječnju 2017., gdje ćete svi dobiti poziv kako bi zajedno nazdravili  jedni drugima i kako bih vam pokazala što sam sve pripremila za vas.

Ne mogu propustiti da vam svima koji ste bilo kako pomogli od lijepe riječi do kupnje bona – HVALA, HVALA, HVALA!

Dugo nam živio, Pupitresu naš!