Jeste li ikad bili ponosni sami na sebe? Istinski ponosni i zadovoljni svim svojim tijelom i svom svojom dubinom?

Donedavno, meni je taj osjećaj bio potpuno nepoznat.

Sada, osjećam ponos toliko veliki da bih samu sebe zagrlila najčvršće što mogu i zahvalila si. Jer NISAM NIKADA ODUSTALA, jer sam ulagala ogroman trud svaki dan u svom poslu, jer mi ništa nije bilo teško iako je teških dana bilo jako puno u posljednje tri godine. Što tri. U posljednjih 14 godina, otkako sam se odselila od topline i sigurnosti doma svojih roditelja.

Zahvalna sam i ponosna na sebe jer sam si uvijek postavljala izazove, više ciljeva, ulagala više u sebe i kad nisam imala snage. Ponosna sam i što sam riskirala. Jer da nisam, ne bih bila tu gdje jesam. Vjerovala sam u sebe i kad nitko drugi nije. Vjerovala sam u svoj rad, u svoje postojanje.

Maknula sam se od onih što su preda mnom ogovarali druge, od onih što su željeli “pomoći” ne baš lijepim savjetima. Nisam dozvolila da mi išta i itko poljulja vjeru u ljude, u sebe, u ljubav, u život kakav svaki čovjek zaslužuje. Nisam dozvolila nikome da stane na putu ka mome cilju.

Svaki moj pogled, svaka moja riječ, svaki posao, bio je protkan dobrim i lijepim mislima. Kome sam  mogla pružiti ruku, pružila sam. I pomogla. Danas sam okružena divnim ljudima koji pune moje srce i dušu. Predivnim čovjekom uz kojeg provodim život. Mojim sinom koji me ispunjava veseljem toliko da ponekad skakućem od sreće po stanu, onako sama od sebe, bez ikakvog posebnog razloga.

I neuspjehe sam smatrala uspjehom jer iz svakog sam nešto naučila. Bila sam zahvalna na toj “školi”. Na strahu kojeg sam osjećala – jer sam ga mogla pobijediti kasnije.

Iz dana u dan osjećam kako rastem, kako uvijek želim ići korak dalje.

Želja koja je postala stvarnost, Jelena Šimić Valentić

Iz tog nekog poriva borbe u meni, vjere i te neke iskrice koja svako malo zasvijetli kao blesava, u proteklih su se godinu dana dogodila čuda. Nije bilo lako. Ništa mi nije bilo servirano na dlanu. Nisu sva vrata na koja sam pokucala bila otvorena. Ponekad je bilo nužno ići glavom kroz zid. Bilo je i krivih skretanja, ali sam se uvijek vraćala na svoj put. Sada sva ta čuda želim podijeliti s vama.

Što me pokreće? Što me motivira? Najviše me čini sretnom kada na svojim polaznicima vidim osjećaj zadovoljstva. Kada vidim njihov osmjeh na licu. Kada vidim da su sretni. To je ono što me pokreće i to je moja snaga. Kad vidim koliko polaznici uživaju. Kada zaboravljaju na sve brige i probleme i misle samo o vinu. Nije li to divno? Dati sebe drugima i potom gledati njihovo zadovoljstvo, veselje. To je ono što me motivira i hrani. Jer svi zaslužujemo biti sretni.

Pupitres bar – mjesto kakvo zaslužujemo

I ja sam odlučila biti sretna. Sretnija no ikada. Nedavno, točnije 18. 5. 2017., ostvarila se moja najveća želja. San koji sam dugo sanjala. Pronašla sam za svoj Pupitres – boutique vinske kulture predivan prostor. I potpisala ugovor. Na vječno 😉

Prostor je trenutno u rekonstrukciji, a detalje o tome kako se i što radi moći ćete iz dana u dan pratiti na Facebooku i Instagramu.

Prostor za Pupitres bar i boutique vinske kulture  je predivan i nalazi se u Frankopanskoj 1. U srcu samog Zagreba. Nekoliko metara udaljen od samog Trga bana Jelačića. Bože! Dok ovo pišem, prolaze me trnci. Ostvarilo se ono što sam željela od početka rođenja Pupitresa.

Mjesto u Zagrebu koje će biti ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim osobljem. Mjesto gdje ću održavati svoje Vinske škole. Gdje ćemo zaboraviti na sve brige.

Mjesto u kojem ću vam svaki dan otvoriti vrata Pupitres bara (opet sam se NAJEŽILA!!!!) i pozdraviti vas. Gdje će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak. Koje ću vam ja poslužiti. (Opet se ježim!!!) Gdje ćemo se  navečer okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha.

Mjesto gdje ćete pronaći različite edukativne sadržaje, knjige o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima… Gdje ćemo svakodnevno održavati naše Vinske škole i učiti o tom božanskom napitku koji nas spaja.

Mjesto gdje učimo, gdje uživamo. Mjesto gdje smo SRETNI.

Pupitres bar by Jelena Šimić Valentić

 

Sjećate se moje crowdfunding kampanje koje je pokrenuta prije godinu dana i koja je postigla fantastičan uspjeh? Zavaljujući divnim ljudima koji su mi pomogli, ali ponajprije svima vama koji ste KUPILI ulaznice za moje vinske radionice i time pomogli ideju koja se od sna pretvara u stvarnost. Trajalo je više no što sam se nadala, ali tu je!

Od naše crowdfunding kampanje održala sam još 98 vinskih radionica. Sada ukupno 268 – u nepune tri godine postojanja. Zamislite samo koliko ljudi je zavoljelo vino. Bravo mi!!! Bravo ja!!!

U Pupitres baru nastavljamo istim tempom. Družit ćemo se s čašom vina u ruci i zajedno raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u nas. Svi zajedno zavoljet ćemo vino još više! I biti sretniji ljudi. Inspirativni i puni vjere u sebe. Učinit ćemo vas sretnima! Jedva čekam prvu vinsku školicu i radionice u novom prostoru!

Želim sve svoje vrijeme provoditi u Pupitres baru. Želim svakom gostu koji to želi približiti vino. Želim strane goste i turiste educirati o hrvatskim vinima, želim da ih kušaju i da se oduševe.  Želim da svi imate mjesto gdje ćete se osjećati ugodno i dobrodošlo. Gdje ćemo vas prepoznati. Znati vam ime. Znati koje vino volite i kakvu kavu želite popiti bez da vas pitamo. Da zajedno gradimo mjesto kakvo Zagreb i svi mi zaslužujemo.

Želim posvetiti svu svoju pažnju i svo svoje vrijeme vama. Prepustiti se novoj pustolovini – nakon tri godine Vinske škole Jelene Šimić Valentić, došlo je vrijeme za bar.

 

Moja vina, moji snovi, moj bar – uživo iz dana u dan!

Pod okriljem Pupitresa – boutiqua vinske kulture ostvaruje se moj san, ali ja neću prestati sanjati i dalje. Samo polako. I s vjerom. Ponizno i strpljivo. Pupitres, boutique vinske kulture postaje pravi raj za dušu. Osjetim to svaki dan. Cvijet kojeg puno zalijevam i brinem se o njemu puno. Želim da živi još dugo i da nas sve zajedno ispunjava radošću i zadovoljstvom. Uvijek ću vas tamo čekati. S osmijehom na licu i puna srca ispunjena zahvalnošću.

Osim u baru, čekam vas i na novoj Facebook stranici Pupitres bar – boutique vinske kulture. Lajkajte stranicu i budite uz mene. Želim da zajedno sa mnom pratite preuređenje prostora, da budete dio svega, komentirate, dajete prijedloge, proživite sve što ja proživljavam. Pozivam vas da lajkate stranicu i živite moj san. Svakodnevno ću vam se javljati slikom i videom, podijelit ću s vama lijepe i ružne trenutke. Ništa neću zapakirati u celofan, vidjet ćete sve točno kao i ja!

Iako ne znam kakav me put i brige čekaju, čovjek sam koji se bori i jednostavno znam da će moj put biti OSVIJETLJEN i staza puta označena jer ćete me vi i vino voditi.

 

Hvala je mala riječ!

O ljudima koji su mi bili ohrabrenje i potpora cijelim ovim putem slijedi jedan poseban tekst. Jer su i oni posebni i to zaslužuju. <3 No, jednostavno ne mogu i ovdje naglasiti i dovoljno zahvalnosti izreći nekim meni važnim osobama.

Prvenstveno zahvaljujem dizajnerici Ivani Ferenčak iz studija Dizajholik koja je svojom kreacijom, maštom i znanjem nesebično pomogla da moj san dobije izgled koji će vas oduševiti nakon otvorenja u rujnu 2017. i koja me spriječila da napravim urnebes od boja i dezena u baru. Zatim, mojoj konzultantici Ankici Bračić iz Terra consulting d.o.o. na fantastično pripremljenom projektu, brojnim excel tablicama od kojih glava boli i strogom financijskom vodstvu. Inače bih ja kupila 600 čaša umjesto 300 planiranih projektom. I konačno, ali ne i najmanje važno – ludoj ribi Ani Keglović Horvat iz marketinške agencije Lude ribe koja već godinama sve što ja mislim i osjećam prenese sjajno u tekstu, slici i videu na društvenim mrežama, webu i newsletteru, kako biste vi bili pravodobno informirani i uključeni u cijelu priču. Čak i prije nego ja pomislim, Ana je to već napisala. Hvala, prava ste ženska snaga i podrška!

Hvala svima koji su pročitali sve ove moje misli i osjećaje! Nadam se da ste osjetili ono što nosim i što volim da i vi osjetite već u rujnu 2017.

Vidimo se u Pupitres baru!

 

Pupitres bar