PUPITRES BAR

boutique vinske kulture

Želite jutra započinjati mirisom vrhunske kave i toplim kroasanom, a večeri provoditi uz vrhunsko vino i hranu, divne ljude i zvukove jazza? Želite naučiti više o vinu i vinskoj kulturi? U tom slučaju upravo će PUPITRES BAR sommelierke i edukatorice Jelene Šimić Valentić biti idealno mjesto za vas!

Otvoreni smo svakim danom  od  07h do 23h, petkom i subotom od 07 do ponoći, a nedjeljom odmaramo! Nalazimo se u Frankopanskoj 1

Snovi se OSTVARUJU… ako dovoljno jako VJERUJETE u njih!

Zahvaljujući Jeleninom snu, Zagreb će uskoro imati bar za sve ljubitelje vina i vinske kulture, mjesto na kojem će se svakodnevno održavati Vinske škole, na kojem ćete moći pronaći različite edukativne sadržaje, knjige o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima… Mjesto koje će biti ispunjeno smijehom i pozitivnom energijom – mjesto na kojem ćete zaboraviti na sve brige.

Jelena će vam osobno u baru poželjeti dobrodošlicu i pobrinuti se da se na vašem stolu nađe samo najbolje vino i hrana. Pupitres bar bit će mjesto kakvo Zagreb i svi mi zaslužujemo!

Pupitres bar otvorenje

Jelena Šimić Valentić

Sommelierka je i konzultantica, osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj, te je odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo.

Sommelierka je s diplomom  Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a (stručnog obrazovnog programa Wine and Spirits Education Trust) najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim alkoholnim pićima.

Jelena ima dvanaestogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu te se pozicionirala kao vrhunski manager, radeći u vrhunskim ugostiteljskim objektima kao stručnjak u ugostiteljstvu i gastronomiji. Ljubav prema hrani i vinu gaji oduvijek, a posebno je veseli kuhanje i istraživanje vinskog svijeta kroz putovanja i druženja s vinarima i ljudima koji dijele istu strast.

Otvorenje Pupitres bara

Tijekom nepune tri godine postojanja Vinske škole JŠV, Jelena je pasionirano odradila 268 vinskih radionica. Ovim neformalnim obrazovnim programom za građanstvo širila je vinsku kulturu i ljubav prema vinu diljem Hrvatske i BiH. Jelena je dizajnirala i provela 27 stručnih vinskih obuka za djelatnike HoReCa sektora, a u izradi je Jelenina prva knjiga inspirirana radionicama i polaznicima prve razine vinske škole Jelene Šimić Valentić pod nazivom “Prvi susret s vinom”. 

Jelenina životna želja bila je da ima svoj lokal. Ta se želja ostvarila u svibnju 2017. godine. Pupitres bar, kojeg je dugo priželjkivala, postao je stvarnost zahvaljujući njezinom neumornom duhu i velikoj ljubavi prema vinu i vinskoj kulturi.

U svom baru Jelena planira nastaviti raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u nas, a svi zaljubljenici u vino ovdje će imati priliku uživati u divnoj atmosferi bara i ugodnom društvu, sve to uz vrhunska vina i hranu.

Predanošću, ustrajnošću i ljubavlju do ostvarenja životne želje – otvorenja Pupitres bara

Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Jelenina je želja svakome gostu, koji to želi, približiti vino na sasvim poseban način. Želja joj je također strane goste i turiste educirati o hrvatskim vinima, ponuditi im da kušaju i osjete istinsko oduševljenje.

Cijeli je Pupitres bar u znaku vina – zidovi su u boji šampanjca, namještaj u tonovima vina različite starosti uz poneki pink detalj u boji rozea. Pri opremanju interijera korištena je dizajnerska rasvjeta i namještaj. Mnogo toga rađeno je po mjeri i samo za Jelenu, čiji je vedar duh, uz vino, poslužio kao inspiracija pri uređenju.

U vrhunski uređenome prostoru bara imat ćete priliku upoznati se s vinima i osjetiti istinsku radost života!

Pratite iz dana u dan radove na otvorenju Pupitres bara!

Svakodnevno ću vam na Facebook stranici Pupitres bara i Facebook stranici Vinske škole Jelene Šimić Valentić pokazivati kako napredujemo i što se događa. Želim da i vi budete dio moje priče. Priključite se i pratite nas!

Želite raditi u Pupitres baru? Zapošljavamo osoblje!

Javite se na jelena@pupitres.hr.

Od rujna 2017. novo ključno mjesto za ljubitelje vina u Zagrebu – Pupitres bar