PUPITRES BAR

boutique vinske kulture

Želite jutra započinjati mirisom vrhunske kave i toplim kroasanom ili senvičem, a večeri provoditi uz vrhunsko vino i hranu, divne ljude i zvukove jazza? Želite naučiti više o vinu i vinskoj kulturi? U tom slučaju upravo će PUPITRES BAR sommelierke i edukatorice Jelene Šimić Valentić biti idealno mjesto za vas!

Otvoreni smo svakim danom  od  09h do 23h, petkom i subotom od 09h do 1, a nedjeljom odmaramo! Nalazimo se u Frankopanskoj 1

Želite li organizirati posebna događanja u Pupitres baru ili ga rezervirati za Vama važan dan? Tu smo za Vas!

Zahvaljujući Jeleninom snu, Zagreb je dobio posebno mjesto  za sve ljubitelje vina i vinske kulture, mjesto na kojem će se svakodnevno održavati Vinske škole, gdje možete doći popisti samo kavicu ili čašu vina, mjesto na kojem ćete moći pronaći različite edukativne sadržaje, knjige o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima… Mjesto koje će biti ispunjeno smijehom i pozitivnom energijom – mjesto na kojem ćete zaboraviti na sve brige.

Ukoliko želite organizirati posebna događanja  ili samo počastiti Vaše prijatelje, poslovne partnere ili suradnike,popiti kavicu, ili uživati u predivnom prostoru i kušati vina uz fine zalogaje,  javite nam se, tu smo za Vas! Imamo 40 sjedećih mjesta, stajaćih 70. Dva parkinga, udaljena tri minute od Pupitres bara. Veliki izbor vina, sokova, kave,žestokih alkoholnih pića,  koktela i prigodnih zalogajčića. Naš tim čini pet konobara jer nam je usluga i Vaše zadovoljstvo na prvom mjestu.

Jelena će vam osobno u baru poželjeti dobrodošlicu zajedno sa svojim timom  pobrinuti se da budete zadovoljni i sretni. Pupitres bar je mjesto kakvo Zagreb i svi mi zaslužujemo! Nazovite nas na 098/165 8073 ili nam pišite na jelena@pupitres.hr za Vaše rezervacije.

Jelena Šimić Valentić

Tko stoji iza Pupitresa? Osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj, osnovala je sommelierka i konzultantica Jelena Šimić Valentić. Jelena je odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo kroz Vinsku školu koju provodi kroz zadnje tri godine.

Sommelierka je s diplomom  Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a (stručnog obrazovnog programa Wine and Spirits Education Trust) najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim alkoholnim pićima.

Jelena ima dvanaestogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu te se pozicionirala kao vrhunski manager, radeći u vrhunskim ugostiteljskim objektima kao stručnjak u ugostiteljstvu i gastronomiji. Ljubav prema hrani i vinu gaji oduvijek, a posebno je veseli kuhanje i istraživanje vinskog svijeta kroz putovanja i druženja s vinarima i ljudima koji dijele istu strast.

Pupitres bar, otvorenje

Tijekom pune  tri godine postojanja Vinske škole JŠV, Jelena je pasionirano odradila 301 vinsku radionicu. Ovim neformalnim obrazovnim programom za građanstvo širila je vinsku kulturu i ljubav prema vinu diljem Hrvatske i BiH kroz koju je prošlo više od devet tisuća ljudi. Jelena je dizajnirala i provela 27 stručnih vinskih obuka za djelatnike HoReCa sektora, a u izradi je Jelenina prva knjiga inspirirana radionicama i polaznicima prve razine vinske škole Jelene Šimić Valentić pod nazivom “Prvi susret s vinom”. 

Jelenina životna želja bila je da ima svoj lokal. Ta se želja ostvarila u rujnu  2017. godine. Pupitres bar, kojeg je dugo priželjkivala, postao je stvarnost zahvaljujući njezinom neumornom duhu i velikoj ljubavi prema vinu i vinskoj kulturi te je otvorio svoja vrata 11.09.2017.

U svom baru Jelena i dalje radi  na promociji i uzdizanju vinske kulture u nas kroz Vinske škole a svi zaljubljenici u vino ovdje će imati priliku uživati u divnoj atmosferi bara i ugodnom društvu, sve to uz vrhunska vina, kavu, koktele i prigodne zalogajčiće. Pupitres ima 40 sijedećih mjesta, te 70 stajaćih. Otvoren je svakim radnim danom od 07 do  23h, a petkom i subotom od 07 do ponoći. Nedljeljom odmaraju. Pupitres bar se nalazi u strogom centru grada Zagreba, u Frankopanskoj 1. Udaljen je svega 3 minute od parkinga Tuškanac. Jelenina je želja da se gosti u Pupitresu osjećaju dobrodošlo, opušteno, zadovoljno i sretno. To  i  nju samu najviše čini sretnom.

Predanošću, ustrajnošću i ljubavlju do ostvarenja životne želje – otvoren je Pupitres bar!

Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Jelenina je želja svakome gostu, koji to želi, približiti vino na sasvim poseban način. Želja joj je također strane goste i turiste educirati o hrvatskim vinima, ponuditi im da kušaju i osjete istinsko oduševljenje. “Bez obzira navratili naši gosti ujutro na kavicu, ili popodne na tortu ili se samo  došli opustiti uz čašu ili buteljicu  vina, želimo da se osjećaju predivno kod nas i želimo im pružiti najbolju uslugu.”- Veselo će Jelena.

Cijeli je Pupitres bar u znaku vina – zidovi su u boji šampanjca, namještaj u tonovima vina različite starosti uz poneki pink detalj u boji rozea. Pri opremanju interijera korištena je dizajnerska rasvjeta i namještaj. Mnogo toga rađeno je po mjeri i samo za Jelenu, čiji je vedar duh, uz vino, poslužio kao inspiracija pri uređenju.

U vrhunski uređenome prostoru iz kojeg stoji Jelenina dugogodišnja prijateljica Ivana Ferenčak iz Dizajnholika,  imat ćete priliku upoznati se s vinima i osjetiti istinsku radost života! Dobro nam došli dragi gosti!

 

PUPITRES D.O.O. je primatelj financijskog instrumenta “ESIF – mikro i mali zajmovi” sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija

Pratite nas iz dana u dan na našim stranicama:

Svakodnevno ću vam na Facebook stranici Pupitres bara i Facebook stranici Vinske škole Jelene Šimić Valentić pokazivati kako napredujemo i što se događa. Želim da i vi budete dio moje priče. Priključite se i pratite nas!

Želite raditi u Pupitres baru? Zapošljavamo osoblje!

Javite se na jelena@pupitres.hr.

Od rujna 2017. novo ključno mjesto za ljubitelje vina u Zagrebu – Pupitres bar