PUPITRES BAR

boutique vinske kulture

 

Pupitres, Vaša oaza radosti. Želite li kušati neka od najposebnijih vina,  večeri provoditi uz vrhunsko vino, ukusne birane sireve, pršut i bruskete uz predivnu glazbu? Želite naučiti više o vinu i vinskoj kulturi te upoznati ljude s kojima dijelite zajedničku strast prema vinu? U tom slučaju upravo će PUPITRES BAR sommelierke i edukatorice Jelene Šimić Valentić biti idealno mjesto za vas! Rezervirajte Vaš stol na: 01/ 4848 568 Veselimo Vam se. 

Otvoreni smo svakim danom  od  15h do 23h, subotom  od 17h do 23h,  a nedjeljom i blagdanima odmaramo! Nalazimo se u Frankopanskoj 1

Koristimo godišnji odmor od 02.01.2023. do 08.1.2023. Naša vrata otvaramo za Vas 09.1. u ponedjeljak u 15h.

Veselimo Vam se dragi naši gosti!

Želite li organizirati posebna događanja u Pupitres baru ili ga rezervirati za Vama važan dan? Tu smo za Vas!

vinska škola jelene šimić valentićZahvaljujući Jeleninom snu, Zagreb je dobio posebno mjesto  za sve ljubitelje vina i vinske kulture, mjesto na kojem se svakodnevno održavaju Vinske škole, gdje možete doći popiti samo kavicu ili čašu vina, mjesto na kojem ćete pronalazite različite edukativne sadržaje, knjige o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima… Mjesto koje je  ispunjeno smijehom i pozitivnom energijom – mjesto na kojem ćete zaboraviti na sve brige.

Ukoliko želite organizirati posebna događanja  ili samo počastiti Vaše prijatelje, poslovne partnere ili suradnike, ili uživati u predivnom prostoru i kušati fina vina uz ukusne  zalogaje,  javite nam se, tu smo za Vas! Imamo 40 sjedećih mjesta, stajaćih 60. Dva parkinga, udaljena tri minute hoda od Pupitres bara. Veliki izbor vina, sokova, žestokih alkoholnih pića,  koktela i prigodnih zalogajčića. Educirano i ugodno osoblje koje pazi da budete zadovoljni.

Jelena će vam osobno u baru poželjeti dobrodošlicu zajedno sa svojim timom i  pobrinuti se da budete zadovoljni i sretni. Pupitres bar je mjesto kakvo Zagreb i svi mi zaslužujemo! 2022.je peta godina našeg postojanja na adresi Frankopanska 1.

Nazovite nas na 01/ 48 48 568  ili nam pišite na jelena@pupitres.hr za Vaše rezervacije.

Jelena Šimić Valentić

Tko stoji iza Pupitresa? Osnivačica i idejna začetnica  Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj,  je sommelierka i konzultantica  – Jelena Šimić Valentić. Jelena je odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo kroz Vinsku školu koju provodi kroz zadnjih osam godina postojanja tvrtke Pupitres d.o.o. 

Sommelierka je s diplomom  Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a (stručnog obrazovnog programa Wine and Spirits Education Trust) najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim alkoholnim pićima. 2022. godine na Sveučilištu u Zagrebu na  Agronomskom fakultetu počinje pohađati jednogodišnji program osposobljavanja za poslove vinogradara i vinara.

Jelena ima petnaesto godišnje  iskustvo u ugostiteljstvu te se pozicionirala kao vrhunski manager, radeći u vrhunskim ugostiteljskim objektima kao stručnjak u ugostiteljstvu i gastronomiji. Ljubav prema hrani i vinu gaji oduvijek, a posebno je veseli kuhanje i istraživanje vinskog svijeta kroz putovanja i druženja s vinarima i ljudima koji dijele istu strast.

Autorica je knjige Bilješke o vinu. Knjiga je namijenjena za svakog pasioniranog  ljubitelja/icu  vina  i  onog  koji će to tek postati. Sadrži u sebi „Vodič kroz kušanje vina“ i „Bilješke o vinu“ koji su  kreirani na način da vinoljupca vode kroz degustaciju  korak po korak tijekom organoleptičke analize vina.  Na taj se način uspomenom bilježi doživljaj svih dvjesto kušanih vina i postaje  boljim i vrsnijim kušačem. Bilješke o vinu je dvojezična (hrvatski– engleski) radna bilježnica.

[/fuion_text]

 

Tijekom punih osam   godina  postojanja Vinske škole JŠV, Jelena je pasionirano odradila više od tisuću  vinskih radionica. Ovim neformalnim obrazovnim programom za građanstvo širila je i širi  vinsku kulturu i ljubav prema vinu diljem Hrvatske  kroz koju je prošlo više od četrdeset  tisuća ljudi. Jelena je dizajnirala i provela 27 stručnih vinskih obuka za djelatnike HoReCa sektora, a u pripremi  je i Jelenina druga  knjiga inspirirana radionicama i polaznicima prve razine vinske škole Jelene Šimić Valentić pod nazivom “Prvi susret s vinom”. 

Jedna od Jeleninih životnih želja bila je da ima svoj lokal. Ta se želja ostvarila u rujnu  2017. godine. Pupitres bar, kojeg je dugo priželjkivala, postao je stvarnost zahvaljujući njezinom neumornom duhu i velikoj ljubavi prema vinu i vinskoj kulturi te je otvorio svoja vrata 11.09.2017. 18.05.2017. je prvi put stavila ključeve u svoje ruke prostora u Frankopanskoj 1. 

VINSKA INSTITUCIJA Kroz vinsku školu Jelene Šimić Valentić u sedam je godina prošlo čak 40 tisuća ljudi

 Jelenina je želja da se gosti u Pupitresu osjećaju dobrodošlo, opušteno, zadovoljno i sretno. To  i  nju samu najviše čini sretnom.

 

Predanošću, ustrajnošću i ljubavlju do ostvarenja životne želje – otvoren je Pupitres bar!

Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Jelenina je želja svakome gostu, koji to želi, približiti vino na sasvim poseban način. Želja joj je također strane goste i turiste educirati o hrvatskim vinima, ponuditi im da kušaju i osjete istinsko oduševljenje. “Bez obzira navratili naši gosti ujutro na kavicu, ili popodne na tortu ili se samo  došli opustiti uz čašu ili buteljicu  vina, želimo da se osjećaju predivno kod nas i želimo im pružiti najbolju uslugu.”- Veselo će Jelena.

Cijeli je Pupitres bar u znaku vina – zidovi su u boji šampanjca, namještaj u tonovima vina različite starosti uz poneki pink detalj u boji rozea. Pri opremanju interijera korištena je dizajnerska rasvjeta i namještaj. Mnogo toga rađeno je po mjeri i samo za Jelenu, čiji je vedar duh, uz vino, poslužio kao inspiracija pri uređenju.

U vrhunski uređenome prostoru iz kojeg stoji Jelenina dugogodišnja prijateljica Ivana Ferenčak iz Dizajnholika,  imat ćete priliku upoznati se s vinima i osjetiti istinsku radost života! Dobro nam došli dragi gosti!

PUPITRES D.O.O. je primatelj financijskog instrumenta “ESIF – mikro i mali zajmovi” sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija

Pupitres wine & coffee bar, mjesto okupljanja ljubitelja vina i uživanja.

Pratite nas iz dana u dan na našim stranicama:

Svakodnevno ćemo Vam na Facebook stranici Pupitres bara i Facebook stranici Vinske škole Jelene Šimić Valentić pokazivati kako napredujemo i što se događa. Želim da i vi budete dio naše priče. Priključite se i pratite nas!

Želite raditi u Pupitres baru? Zapošljavamo osoblje!

Javite se na jelena@pupitres.hr.

Od rujna 2017. novo ključno mjesto za ljubitelje vina u Zagrebu – Pupitres bar