BILJEŠKE O VINU

Wine tasting notes

uspomenom  zabilježen doživljaj vina

Limitirano, dvojezično  izdanje (engleski – hrvatski) od 400 komada, ručno šivane korice od eko kože,  dva u jednom: detaljan vodič kroz kušanje vina i radna bilježnica za impresije – novi
poslovni pothvat sommelierke Jelene Šimić Valentić oduševio vinske profesionalce i amatere

za zaljubljenike u vino, za pasionirane, za štovatelje, za obožavatelje, za entuzijaste…

Bilješke o vinu je radna bilježnica u obliku knjige autorice Jelene Šimić Valentić, namijenjena za svakog pasioniranog  ljubitelja vina  i  onog  koji će to tek postati. Sadrži u sebi „Vodič kroz kušanje vina“ i „Bilješke o vinu“ koji su  kreirani na način da vinoljupca vode kroz degustaciju  korak po korak tijekom organoleptičke analize vina.  Na taj se način uspomenom bilježi doživljaj svih dvjesto kušanih vina i postaje  boljim i vrsnijim kušačem. Bilješke o vinu je dvojezična (hrvatski– engleski) radna bilježnica. Vodič za bilješke o vinu je limitirana edicija od 400 primjeraka, rađena  sa puno pažnje i ljubavi, ručno šivana u jednoj maloj obiteljskoj tiskari Zrinka & Denis. 

Svaki ljubitelj vina bio amater ili vrhunski vinski profesionalac – vodi bilješke o vinu.

Stalnim vođenjem bilješki o vinu stječete dobru naviku koju vrlo lako usvajate te  na taj način usavršavate, oplemenjujete  i obogaćujete  svoj vinski rječnik. Stavljate fokus na vino služeći se svim osjetilima. Tako trenirate  i vježbate okusne i mirisne pupoljke  te postajete vrhunski poznavatelj vina.

Vodič za bilješke o vinu sadrži

Prvi dio radne bilježnice sadrži kratki Vodič za kušanje vina  koji ti pomaže analizirati vino promatrajući vino osjetilom vida, njuha i okusa. Jednostavnim rječnikom,  vodi te  korak po korak, kako bi što temeljitije napravio bilješke o kušanom vinu.  Tako treniraš, vježbaš  i usmjeravaš fokus na samo vino. Usavršavaš se, nepce postaje sofisticiranije, okus istančaniji, doživljaj vina dublji. Pomaže ti zabilježiti impresije kušanog vina te ćeš na jednom  mjestu  imati spremljeno dvjesto kušanih vina.

Drugi dio radne bilježnice sadrži Bilješke o vinu u kojima vodiš uspomenom zabilježen doživljaj vina.

Sadrži:  Osnovni podatci o kušanom vinu; ime vina, proizvođač, sorta grožđa, zemlja, regija, vinograd. Promatranje vina vidom; boja, viskoznost, bistroća, pjenušavost. Promatranje vina nosom; kakvoća mirisa, kompleksnost, arome, intenzitet mirisa. Promatranje vina osjetilom okusa; prvi utisak vina, šećeri, kiseline, mineralne soli, alkoholi, kiseline, tanini, tijelo vina i trajnost okusa. Impresije vina; serviranje vina, razina kvalitete vina, potencijal starenja vina, cijena vina, moja ocjena vina, gdje i s kim kušam vino. Tako možeš voditi bilješke o dvije stotine kušanih vina. 

Na kraju radne bilježnice nalazi se mali džep u kojem se nalazi plastificirani Vodič za kušanje, tako da ga svaki put možeš iznova i iznova koristiti, bez straha da će se brzo potrošiti ili uništiti od kapljica vina i čestog korištenja. Bilješke o vinu su limitirana edicija.

Vodiču za bilješke o vinu kreće u prodaju od početka svibnja 2021. te ukoliko želite Vaš primjerak sada, napravite prednarudžbu kod Jelene. Cijena priručnika u prednarudžbi iznosi 295 kn s uključenim porezom. Kupnju realizirate na način da izvršite uplatu na naš IBAN: HR9224020061100804521 Pupitres d.o.o. u iznosu 295 kn  s opisom: Bilješke o vinu.