Za mene je vino radost. Emocija. Povezuje ljude, čini ih sretnim, opušta ih.
Bez obzira kupovali damama ili gospodi, kada kušaju ova vina, neće ostati ravnodušni na niti jedno. S ovim vinima ne možete pogriješiti!
Pjenušava vina
Nekoliko korisnih savjeta kako bi pjenušac doživjeli još bolje. Jako je važno servirati ga na idealnoj temperaturi. Idealna bi bila 4-6 Cﹾ. Kraj sebe imajte vedricu napunjenu sa vodom i ledom kako bi, nakon što rastočite pjenušac u čaše, vratite nazad u istu jer se na taj način održava optimalna temperatura. Ukoliko doma nemate puno leda, dobro je staviti šaku krupne soli, kako bi se kristalčići leda sporije topili i duže održavali hladnoću. Od čaša možete koristiti klasične čaše za bjela vina ( dosta su slične Bordeaux stilu). Takve čaše omogućuju jaču koncentraciju i intenzitet mirisa s obzirom da su ovi pjenušci rađeni šampanjskom metodom pa imaju puno kompleksniji nos.
Bijela vina
Uvijek preferiram za stupanj, dva poslužiti vino na nižoj temeraturi, jer treba imati na umu da se vino koje se dugo ispija i u kojem se uživa, temeratura povećava. Čar je promatrati upravo taj razvoj aromatike u čaši.
Crvena vina
Ukoliko volite vina koja su nešto elegantnija i lakšeg tijela kušajte svakako Korak Pinot Crni ili Merlot Korlat.
Desertna vina
Obožavam Benvenuti Malvaziju San Salvatore. Izvrsna Malvazija prosušenih bobica i posebnog uljastog okusa koji se ne zaboravlja. Od bijelog muškata još preporučujem i desertno vino Tasel Clai.
Ukoliko želite pokloniti hrvatsko izvorno desertno vino od autohtonih sorti grožđa, onda neka to bude Prošek Hektorovich od obitelji Tomić ili Prošek Ambra od Bibicha iz Skradina koji nastavlja petu tradiciju vinarstava u svojoj obitelji.
U vinu se uživa, s vinom se veseli, kroz vino se raduje! Vina pijte! Nemojte čekati poseban trenutak za otvoriti bocu vina. Svaki dan je poseban i treba mu nazdraviti s čašom vina!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.