Kontinuirano i kvalitetno stručno obrazovanje zaposlenika u restoranima, hotelima, wine barovima i ostalim ugostiteljskim objektima temelj je uspješnog poslovanja svakog ugostitelja. Odnos prema gostu, znanje i tehnika kojom osoblje barata postaju jedan od najvažnijih čimbenika u odabiru gdje će gost potrošiti svoje vrijeme i novac.
U cilju unapređenja usluge osoblja ugostiteljskih objekata, ali i njihovog znanja i tehnike služenja vina, organizirali smo stručnu vinsku obuku.

Vinska obuka provest će se pod stručnim vodstvom dipl. sommelierke Jelene Šimić Valentić.

U četiri sata obuke svaki polaznik će kušati i analizirati  šest različitih stilova vina. Osim toga, obuka će obuhvatiti:

Program stručne vinske obuke

  • Pravilno posluživanje i serviranje bijelih vina
  • Pravilno posluživanje i serviranje crvenih vina
  • Pravilno posluživanje i serviranje pjenušaca
  • Dekantiranje crvenih vina
  • Kako se ophoditi prema gostu vježbajući i primjenjujući komunikacijske vještine u određenim situacijama
  • Svaki od polaznika dobiva uz sebe bocu vina i bocu pjenušavog vina te istu uči pravilno servirati i otvoriti
  • Maniri sommelira i vježbanje istih
  • Kako postati sommelier i zašto je bitan sommelier u restoranu i wine baru
  • Raspoznavanje vina i vinskih stilova
  • Vježbanje i raspoznavanje mana vina
  • Organoleptička analiza vina putem vida, njuha i okusa
  • Kako koristiti, pisati i ažurirati vinsku kartu
  • Osnove vinske kulture i bontona stola, upoznavanje s vinskim čašama i ostalim vinskim priborom te korištenje istim
  • Kako unaprijediti prodaju vina
  • Najpoznatiji proizvođači vina u svijetu

Polaznik po završenoj stručnoj vinskoj obuci dobiva CERTIFIKAT uz objašnjenje programa kojeg je savladao.

Vrijeme i mjesto održavanja 

Mjesto

Hotel Esplanade – Club Board Room
Mihanovićeva ulica 1
10 000 Zagreb

Vrijeme

28.10.2015.
Srijeda
Početak: 17.00 sati
Završetak: 21.00 sat

Iskustva ranijih polaznika

Jelena i njezina stručna obuka osoblja su uvelike pripomogli kvaliteti naše usluge u Dežman baru. Prije samog otvaranja prepoznali kvalitetu Jeleninom edukacije i iskoristili ju.
Andrea Klemenčić, Dežman bar

Kako se prijaviti na stručnu vinsku obuku?

Svoje mjesto možete osigurati najkasnije 4 dana prije početka obuke prijavom putem e-maila na adresu: pupitres@pupitres.hr ili pozivom na broj 098/1658073.

Slobodno nam se obratite s Vašim pitanjima jelena@pupitres.hr.

PRIJAVI SE!

Cijena stručne obuke i uplate

Cijena stručne vinske obuke iznosi

700,00 kn po polazniku.

Uplatu je potrebno izvršiti najkasnije tri dana prije održavanja obuke na transakcijski račun broj HR5523600001102433286.

Broj mjesta za polaznike je ograničen! Prijavite se na vrijeme.

PRIJAVI SE!