U cilju unapređenja usluge osoblja ugostiteljskih objekata, ali i njihovog znanja i tehnike služenja vina, organizirali smo stručnu vinsku obuku.
Vinska obuka provest će se pod stručnim vodstvom dipl. sommelierke Jelene Šimić Valentić.
U četiri sata obuke svaki polaznik će kušati i analizirati šest različitih stilova vina. Osim toga, obuka će obuhvatiti:
Program stručne vinske obuke
- Pravilno posluživanje i serviranje bijelih vina
- Pravilno posluživanje i serviranje crvenih vina
- Pravilno posluživanje i serviranje pjenušaca
- Dekantiranje crvenih vina
- Kako se ophoditi prema gostu vježbajući i primjenjujući komunikacijske vještine u određenim situacijama
- Svaki od polaznika dobiva uz sebe bocu vina i bocu pjenušavog vina te istu uči pravilno servirati i otvoriti
- Maniri sommelira i vježbanje istih
- Kako postati sommelier i zašto je bitan sommelier u restoranu i wine baru
- Raspoznavanje vina i vinskih stilova
- Vježbanje i raspoznavanje mana vina
- Organoleptička analiza vina putem vida, njuha i okusa
- Kako koristiti, pisati i ažurirati vinsku kartu
- Osnove vinske kulture i bontona stola, upoznavanje s vinskim čašama i ostalim vinskim priborom te korištenje istim
- Kako unaprijediti prodaju vina
- Najpoznatiji proizvođači vina u svijetu
Polaznik po završenoj stručnoj vinskoj obuci dobiva CERTIFIKAT uz objašnjenje programa kojeg je savladao.
Vrijeme i mjesto održavanja
Iskustva ranijih polaznika
Jelena i njezina stručna obuka osoblja su uvelike pripomogli kvaliteti naše usluge u Dežman baru. Prije samog otvaranja prepoznali kvalitetu Jeleninom edukacije i iskoristili ju.
Kako se prijaviti na stručnu vinsku obuku?
Svoje mjesto možete osigurati najkasnije 4 dana prije početka obuke prijavom putem e-maila na adresu: pupitres@pupitres.hr ili pozivom na broj 098/1658073.
Slobodno nam se obratite s Vašim pitanjima jelena@pupitres.hr.