Inspirirana nedavno pročitanim tekstom o omiljenim uspomenama sommeliera koje je objavljeno u Wine Spactetoru potaknulo me i u meni probudilo uspomene i trenutke koje ja najviše pamtim u svom poslu. Danas ih želim podijeliti s vama.
1. omiljena uspomena: Nezaboravne vinske škole
No, sada nakon odrađenih 189 vinskih radionica u dvije godine, kažem naglas da sam dobra. Jako dobra u onom što radim. To znači da uspijevam lakoćom prenositi znanje i ljubav prema vinu da gotovo nitko ne ostane ravnodušan od polaznika. Spontani pljeskovi, osmijesi na licima ljudi, energija kojom sam ja ispunjena nakon radionice kao i polaznici je ogromna. Dobila sam snažno samopouzdanje i shvatila da je najvažnije od svega žar i ljubav koju nosim u sebi prema vinu i da to s lakoćom uspijem pretočiti polaznicima. I u tome tako jako uživam. Dušom i tijelom.
Svaka radionica od njih 189 ima nešto posebno što pamtim. Svaka fotografija koja me na to podsjeti u meni budi posebne emocije jer vidim da ostavljam trag. To je moja omiljena uspomena broj jedan. I vjerujte, ne mogu riječima opisati ono oduševljene kad zaljubljnici u vino osvjeste i dublje dožive tek gutljaj ispijenog vina. Tada znam da je to –to! I da nema veće radosti za mene.2. omiljena uspomena: Kušanje šampanjaca 2011. godina
Takvi trenutci vas jednostavno čine još posebnijem nego što jeste. Kušali smo u jednoj nezaboravnoj večeri između ostalog i Krug 1996., Salon 1996. Blanc de blancs, Louis Roederer Cristal Brut 1985., Dom Perignon Moet & Chandon 1970., Veuve Clicquot Ponsardin 1961., Moet & Chandon 1955… Najviše me impresionirao Krug 1996. i Dom Perignon 1970. Takve večeri se pamte cijeli život i uvijek će biti u top pet uspomena iz vinskog života.
3. omiljena uspomena: Posjet Bordeauxu i vinskom festivalu Vinexpo
Nakon što smo došli prvi dan na festival i kada sam stala ispred ogromnog zida i popisa izlagača, mogla sam samo zaboraviti na svoj popis koji sam sastavila. Totalno sam se izbezumila od radosti i šoka koliko toga ima. Nije bilo nikakve šanse da idem redom koji sam zamislila.
Ta tri dana festivala neću nikad zaboraviti. Kad u jednom danu kušate i više od stotinu uzoraka vina, proučavate vina, upoznajete nove proizvođače, kušate nove sorte grožđa za koje nikad niste čuli, radost je neopisiva. Mislim da ne postoji sommelier koji se tada ne osjeća kao da je u raju.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.