Volite vino i želite naučiti više o njemu?

Pridružite nam se na Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić u lipnju u Zagrebu.

 

Što kaže Jelena o VInskoj školi:

 

Sve svoje znanje, ljubav prema vinu i iskustva koja sam stjecala godinama želim nesebično dijeliti sa drugima. Nitko nije sretniji od mene kada me prijatelji ili poznanici nazovu i pitaju za preporuku vina i kad ih oduševim. Vinska škola je moja misija. Želim svima žednima znanja o vinu podastrijeti svoje znanje i ljubav. Želja mi je da se potpomogne razvitku vinske zajednice u Hrvatskoj i svojim Vinskim školama osvjestiti i produbiti kulturu stola u nas te je podići na jedan viši nivo.
Kroz svoje dugogodišnje iskustvo koje sam godinama stjecala na poziciji sommeliera u renomiranim zagrebačkimrestoranima prenosim iskustvo drugima neovisna o ikome. Praksa u mom zanimanju je najvažnija, kao što je i edukacija imperativ. Na našoj Vinskoj školi kuša se ono vino koje je mene osvojilo. Svakom vinu dajem priliku. Cilj Vinske škole je povezati ljude, prenjeti im žar i ljubav prema vinu, te da oni dalje tu žar prenose drugima i primjenjuju stečena znanja u svakodnevnici. Na našoj Vinskoj školi naučiti ćete koji stil vina izabrati za koju prigodu, kako se vinski izražavati, koji su cijenjeni proizvođači vina u svijetu. Kako prepoznati vrhunsko vino u čaši te što je to što ga čini vrhunskom? Kušaju se sva vina svijeta. Obrazovnim programom za građanstvo nastojimo podržati širenje održive vinske kulture i razvijanje iste.
Što se sve može naučiti u Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić
Škola je tematski podjeljena na tri djela. Prvi dio je osnovni stupanj gdje polaznici imaju prvi susret s vinom. Bez obzira da li vino pijete oduvijek, ili se prvi put susrećete s njim – osnovni stupanj nudi puno. Učimo pravilno rukovati s bocom vina te upoznajemo i vježbamo dekantiranje. Polaznici se upoznaju sa zanimanjem sommeliera te uče kušati kao sommelieri. Upoznavaju se različiti stilovi vina te kako prepoznati dobro vino.
Na drugom, naprednijem stupnju, radimo analizu vina uz preporuku koja morate kušati te učimo o najpoznatijim i najznačajnijim vinima u svijetu. Upoznaje se vinski vokabular, arome i okusi vina. Također na naprednom stupnju ulazimo u svijet šampanjaca i pjenušavih vina te saznajete sve njihove tajne. Na trećem dijelu, kojeg smo nazvali Hrana i vino, polaznici stječu uvid kako najbolje uskladitihranu i vino radeći osjetilnu analizu hrane s ciljem usklađivanja s vinom. Detaljnije učimo i obrađujemo svijet aroma uz profesionalnu organoleptičku analizu vina.

 

Gdje se održava Vinska Pravilno posluživanje vina Jelena Šimić ValentićVinska škola Prvi susret s vinomškola u lipnju  i po kojoj cijeni
Vinska škola održava se u cafeu Velvet (bijeli Velvet) Dežmanovoj ulici 9, s početkom u 19h. Cijena Vinske škole osnovni  stupanj iznosi 250,00kn, napredni stupanj iznosi 300,00 kn, dok treći dio, Hrana i vino iznosi 350,00 kn po polazniku. Na svakoj radionici se kušaju četiri različita vina, to jest četiri čaše vina po polazniku uz prigodne zalogajčiće. I naravno, još pokoje iznenađenje.

 

 

 

Vinska

 

 

 

Sommelier poslovni ručak
Vinska škola Jelene Šimić Valentićsommelier s gostimapupitres osjetilna analiza vinasljubljivanje vina i hrane