Jedna od naših najpopularnijih radionica svakako je ona koja na jedinstven način spaja dva eliksira – vino i sir. Tako nas ne čudi kako je i prošloga petka radionica Wine and Cheese donijela život našim polaznicima, koji su svoju večer proveli otkrivajući i kušajući nevjerojatne spojeve vina i sira.

„Otkriti ćemo vama kako je ova radionica započela još prije nego što ste nam vi stigli“ započeli smo radionicu i tako na samom početku polaznicima navijestili kako ih očekuje nešto zaista posebno. Sve je krenulo u trenutcima dok smo pomno slagali svaki tanjur, pozicionirajući svaki komad sira na svoj kraj, pritom razmišljajući kako će se on divno sljubljivati s vinima koja smo odabrali. Osim toga naša tajna krije se u želji da se odabrano vino i sir nadopunjuju i da pritom međusobno izvuku one najbolje okuse i mirise… ukratko da se dogodi ljubav.

Da nam je to ponovno uspjelo pak najviše svjedoče izrazi lica polaznika koja su isijavala oduševljenjem jer je njihovo nepce u tom trenutku okusilo sreću.

A kojih se to pet „ljubavi“ dogodile na ovoj radionici? Idemo redom…

  1. Svježi, kremozni, svilenkasti kozji sir s muštardom od limuna uzljubio je Sauvignon Štampar 2021. koji je osvojio Decanterovo zlato ove godine
  2. Njemački Riesling Hexamer 2018. obgrlio je polutvrdi dinarski sir od kravljeg i kozijeg mlijeka sa muštardom od klementine
  3. Tête de Moine (hrv. redovnikova glava) švicarski tvrdi kravlji sir poslužen u obliku ruže dobio je svoju puninu uz hrvatsku Graševinu vinarije Mihalj 2020. (pobjednički par ako pitate naše polaznike)
  4. Predikatno vino Jakopić izborna borba 2019. poljubio je talijanski Parmigiano Reggiano s acetom od bijelog tartufa
  5. Baršunasti Alexandro Sherry iz Andaluzije zasladio je kremastu gorgonzolu Dolce i lansirao nas ravno u raj

Nakon ovog popisa, zaista ne čudi kako je ovo jedna od najpopularnijih radionica, zar ne?

Nama pak najviše bude toplo oko srca kada nam po samom završetku radionice polaznici priđu i zahvale što su radni tjedan završili najbolje moguće – uz vrhunske sireve i još bolja vina te izvrsno predavanje, naglašavajući kako ih ponovo možemo očekivati kod nas u Pupitresu.

Ukoliko i vi želite imati jedinstveno iskustvo kušanja i upoznavanja svih tajni vina – naša vrata su vam uvijek otvorena. U nastavku vam donosimo sva događanja koja nas očekuju kroz listopad, a za sve dodatne informacije možete nam se javiti na pupitres@pupitres.hr