Koja divna večer je iza nas, večer u kojoj smo slavili ljubav i to ljubav prema poeziji, vinu, životu i Dobroti. Zaista, bila je to večer u kojoj smo mnoga Dobra – slušali i pili.

Pupitres je još jednom uveličao poznati hrvatski pjesnik, ali i naš prijatelj Enes Kišević. Svojim spretnim riječima, dragocjenim doživljajima i neustrašivom snagom koje nose njegove pjesme ispunio nas je milinom i usudimo se reći životom. Uz njegov bok sa gitarom u ruci, pratio ga je i njegov prijatelj, glazbenik Damir Tomić Maduna, koji je tako nježno, a opet jednostavno popratio svaki stih njegovih pjesama na oduševljenje svih prisutnih. Tako smo mi polako i pomalo neplanirano do dugo u noć sa divnim ljudima, ali na jedini ispravan način dočekali Svjetski dan dobrote koji se slavio dan nakon – 13. studenoga.

Ipak, moramo vam priznati kako smo najemotivniji bili na samom početku kada nas je Enes iznenadio pjesmom koju je napisao i posvetio našoj Jeleni. Iako je nekoliko puta on govorio kako Jelenu doživljava kao svjetlost koja nema kraja i od koje se ne da odvojiti, ipak smo ostali bez riječi (a Jelena sa pokojom suzom u oku), dok je sa takvom snagom govorio pjesmu koja oslikava Jelenu, njen život, njenu ljubav prema vinu i sav trud i rad koji stoji iza nje. Ostaviti ćemo i ovdje trag te pjesme, da bude i nama i vama podsjetnik kako je Pupitres jedna velika ljubav, jedna životna ljubav, koja je sada i opjevana…

 Naravno, ne smijemo zaboraviti još jedan ključan čimbenik ove divne večeri, a to je vino. Večer smo naravno započeli s mjehurićima Bouvet Ladubay Saphir, Loire i slatkim zalogajčićima najfinijih Gligora sireva te toplim pecivima, a nastavili sa bijelim Škrletom Jančar 2021. i crnim vinom Grimalda Matošević 2019. čiji su se gutljaji savršeno sparili sa stihovima pjesama Enesa Kiševića.

Enesa nam je ukazao i posebnu čast jer je s nama podijelio i pjesme koja dosada nisu bile objavljenje, a uskoro se očekuju u novoj zbirci pjesama. Hvala Enesu, hvala njegovoj Asiji, hvala Damiru i hvala svima vama koji ste bili dio ove nezaboravne večeri u Pupitresu!

Kako biste nam vjerovali na riječi, prilažemo vam i fotogaleriju ove večeri koja će vam donekle prenijeti nevjerojatnu atmosferu pjesme, vina, gitare i dobrog društva.