Pupitres boutique vinske kulture, sommelierke Jelene Šimić Valentić, na hrvatsku vinsku scenu donosi slatke zalogajčiće koji su posebno kreirani za sljubljivanje sa najpoznatijim hrvatskim sortama vina kao što su malvazija, graševina, teran, plavac mali, zinfandel i pošip. Pupitres keksići tako donose novo iskustvo zbog kojeg uživanje u vinu više neće biti isto.

Već više od osam godina poznata zagrebačka oaza vinoljubaca i vinska škola iza koje je preko 1000 održanih radionica, promovira i širi ljubav prema vinu, osobito hrvatskim autohtonim sortama koje, kako ističe vlasnica Pupitresa, poznata hrvatska sommelierka Jelena Šimić Valentić, istinski poštuje i osjeća odgovornost kada je riječ o njihovoj promidžbi. Stoga ne čudi što je upravo Jelena prepoznala potencijal mlade slastičarke i poduzetnice  Mirte Atlije  koja stoji iza brenda Miscotti i s njom kreirala slatke keksiće uz vino  koji se okusom sljubljuju s odabranim vinskim sortama.

„Sve je započelo u trenutku kada se Mirta pojavila na vratima Pupitresa i predložila suradnju“, kaže Jelena i ističe kako upravo zato što je i sama poduzetnica ima potrebu podržati mlade i proaktivne ljude te im na taj način biti vjetar u leđa.

Tako je započela ova slatka vinska priča koja zasad donosi šest limitiranih izdanja Pupitres keksića uz vino, nazvanih po različitim sortama vina kao što su malvazija, graševina, teran, plavac mali, zinfandel i pošip – sortama kojima je hrvatska bogata i prepoznata u svijetu.

Svi keksi napravljeni su od najboljih sastojaka te u sebi kriju okuse koji krase vino uz koje se sljubljuju. Tako je naprimjer za teran karakterističan miris  višnje, koja je glavni sastojak Pupitres keksića koji odgovaraju  uz to vino, dok se za graševinu karakterističan okus meda može pronaći u Pupitres keksima pripremljenim baš za tu sortu.

Ono što ovu priču čini još posebnijom je to što na svakoj kutiji Pupitres keksića uz vino dolazi kratki opis te sorte Jelene Šimić Valentić, koja zbog znanja i zavidne karijere slovi kao jedna od najpoznatijih hrvatskih sommelierki. Njeni doživljaji pojedine sorte polako vas uvode u vinski svijet nagoviještajući jedinstvenost i posebnost okusa koje ćete kušati.

Pupitres keksići za vino osim što mogu biti vaš slatki užitak, idealan su poklon za sve koji uz čašicu vina preferiraju slatke zalogaje, koji će od sada biti savršeno sljubljeni s odabranim vinom. Pupitres keksići uz vino dostupni su u Pupitres boutiqueu vinske kulture koji se nalazi na adresi Frankopanska 1 te su moguće narudžbe preko njihove web stranice kao i društvenih mreža.