Na što obratiti pozornost…

Ovo sam pitanje dobila na jednom od druženja u Pupitresu i zapravo se učinilo kao jako dobra tema. Na što treba obratiti pozornost kada gledate ponudu Wine bara? Što je ono što wine bar čini posebnim?

Uskoro se bliži šesta godina našeg wine bara Pupitresu u Frankopanskoj 1. Fokus smo stavili na naše edukativne radionice koje održavamo redovito više od 15 tak mjesečno i pretvorili naš wine bar u oazu vinske radosti i opuštanja. Najpopularnije su radionice Wine and cheese i Vinska škola. Kada nemamo radionice wine bar je otvoren za naše goste koji žele uživati u finim vinima i opuštenoj te ugodnoj atmosferi.

Zašto ljudi vole wine bar? Zato sto imaju priliku probati kvalitetna vina te se prepustiti stručnom vodstvu.

Kako izabrati wine bar?

Svaki bar čine ljudi. Jako je važno da je osoblje koje vas poslužuje stručno, obrazovano, da posjeduje minimalno osnovna znanja o vinu i da zna odgovoriti na sva vaša pitanja u svezi vina. Najljepši je osjećaj kada se prepustite sommelieru i kada vas vodi i pomogne vam izabrati vino bez da uopće pogledate ponudu.

Izaberite wine bar koji nudi zanimljivu vinsku kartu, priprema fine zalogajčiće koje možete kušati uz vino.

Atmosfera u wine baru je jako važna. Ugodna glazba, lagano prigušena topla svjetla, nasmijano i ljubazno osoblje.

Vina moraju biti svježe otvorena i točiti se pred gostima, kako bi gost vidio bocu i etiketu te se pobliže upoznao s vinom.

Svako vino ima svoju čašu. Wine bar koji pazi na odabir čaša je the Bar 🙂

Dobro je uvijek provjeriti iskustva posjetitelja na društvenim mrežama, provjeriti nudi li bar edukativne radionice i druženja jer to znači da prenose znanje i da netko stručan vodi wine bar.

Cjenik uvijek mora biti istaknut s vinima i preporukama vina na čaše kako bi lakše odabrali vino.