Treći rođendan Pupitres wine bara

Danas obilježavamo dan kada Pupitres wine bar slavi pune tri godine. Pune tri godine kako smo dočekali moju obitelj, prijatelje, polaznike Vinske škole, goste i goste koji će to tek postati u Frankopanskoj 1 , sa svim najboljim što nosim i dajem, onako, ogoljena kakva jesam, a sve kako bi radost i ushićenje podijelila sa njima. Radost, ushićenje, i ostvarenje velike i žarke želje pred kojom su se sva vrata otvarala.

 Nema dana a da ne pogledam neku od fotografija toga dana. Tada su se ostvarili svi moji snovi. Tada sam letjela oblacima i plovila oceanima. Bili su tu moja braća i sestre, moja mama, moj sin Luka i suprug Darko,moja prva ( baš, baš prva kada sam imala 18 godina) šefica, kolege, prijatelji, prijateljica  koja je poslala svoju bolju polovicu a još jučer je rodila malu Maru…Jer, to je bio važan dan kada se ostvaruju snovi. Imam osjećaj da to nije bilo ostvarenje samo moga sna. Taj trenutak i svi trenutci koji sada pišu povijest postala su inspiracija mnogima. Vidim to, osjećam to svakodnevno. I da je samo zbog toga – vrijedilo je.

Pupitres bar, otvorenje, proslava
Otvorenje Pupitresa u Frankopanskoj 1, teresa
Naš Hrvoje koji je radio 2,5 godine u Pupitresu toči piće dobrodolice iz boce francuski pjenušac – Jelenin najdraži od 6l

I da je samo zbog toga – vrijedilo je.

Sanjajte, želite, budite svoji, budite iskreni, radite. Rad vas ispunjava i hrani. Pomozite ljudima s kojima ste okruženi, slušajte ih. Koračite svojim stopalima  putem   iz srca a ne iz uma i sva vrata će vam se otvoriti, vjerujte mi.

Kažu „Dobro je živjeti ako se dobro živi“. Moram priznati da moje tri godine Pupitres bara   bile najteže tri godine moga života. Rad od jutra do mraka, neizvjesnost, nepravda, nedostatak pomoći u poslu, nemoć, iscrpljenost …Nikada manje nisam bila sa svojom obitelji, debljala se, nekoliko mjeseci jako mršavila i tako u krug. Ali to su bile tri dobre godine. Tri godine dobrog života. I želim si sve radosne trenutke tog vremena ponoviti. U godinama koje slijede. To su bile godine pune spoznaja, odluka i lijepih trenutaka koji su se vječno urezali.

 Uvijek odabirem misli i vjeru da će sve na kraju biti u redu. I tako uvijek bude. Na kraju. Na kraju dana, kada legnem u svoj krevet jako sam zahvalna na svakoj svojoj nemoći i tugi koje me snašla, na svakoj iskrici koja mi je donijela osmijeh na licu u svemu sam pronašla svrhu i smisao i probudila se – naprosto vesela i znala da će biti dobro sve.

Svjedok sam toga. Budim  se i vjerujem. Nadam se i znam da će sve biti u redu unatoč virusu koji je zahvatio cijeli svijet i moj svijet, potresu koji me stresao snažno, moje prijatelje. Pa toj ludoj poplavi koja je čuda počistila za sobom, i unatoč sedam kila gore nikada nisam bila mirnija i zadovoljnija. Zato što znam da će sve biti u redu. I sve je u redu. Uvijek, ama baš uvijek.  Vidite i sami, sve smo preživjeli, posložili  se i idemo dalje. S osmijehom kroz život. Pa zar ima veće sreće nego kada vidimo da smo živi i zdravi. I srca koja beskrajno volimo.  I da su samo tu, i da smo samo tu.  S osmijehom na licu, unatoč svemu i unatoč svima.

Danas  je moja motivacija. Sutra je moja motivacija. Moji gosti su moja motivacija.

Tri godine nakon otvorenja, a šest godina nakon osnutka tvrtke Pupitres d.o.o. tu smo. Više nego sam si ikada mogla i zamisliti.

Ali, to je samo zato jer imam vas predivne naše goste, goste  koji su nam postali i prijatelji. Hvala vam dragi naši gosti što volite vino što uživate u našem Pupitresu, našoj glazbi, cvijeću, pršutu, siru, vinu…

Prepoznajem to i cijenim to. Hvala vam.  Uz sve moguće izazove, sačuvala sam  i nadograđivala koncept Pupitresa boutiqua vinske kulture kakvog sam i zamislila a vi ste mi bili inspiracija i snaga za dalje. Dragi naši gosti, prijatelji, hvala vam puno na tome. Rasla sam sa vama i napravila puno više nego što sam pomislila da mogu.

Ostati vjeran sebi, autentičan i biti iskren prema vama, oko toga nije bilo nikada  kompromisa. Hvala vam dragi gosti i dragi prijatelji Pupitresa na odanosti i vjernosti. Hvala što svoje velike dane slavite kod nas. I one uobičajene trenutke. Meni je srce kao kuća kada me zamolite   da vam „uzgojim“ pelcer za cvijeće, da vam izaberem neko posebno vino jer je vama poseban dan ili kada kažete da ste imali težak dan i okrijepite dušu u Pupitresu. Kada iz svoj kvarta koji nije nimalo blizu Pupitresa sjednete na motor ili u auto i dođete samo na čašu vino. Onako, za vašu dušu.

  Hvala vam što se osjećate sretno i dobrodošlo u naš i vaš mali Pupitres.

Radim najljepši posao na svijetu. Zato jer sam okružena ljudima koji su moja inspiracija i zato jer ih jako volim. Zato jer volim život, volim svoj posao, volim ljude, volim vino, volim kada druge činim sretnima…Volim robno materijalno knjigovodstvo, volim word press,  volim društvene mreže… Volim sve ono što što nekada nisam mogla razumjeti, što sam učila putem… Godinama. A onda prigrilia i širila prema sebi i prema  vama svoju sreću i zadovoljstvo da imate divna iskustva…

Baš kao i ja. Iako sam ponekad umorna, uvijek sam puna nade, hrabra i odvažna…

 Naprosto sam takva.

Vaša sommelierka,

Jelena Šimić Valentić

P.S. jesam li vam  spomenula da smo sa  današnjim danom imali

781 vinsku radionicu u sklopu Pupitresa i 183 wine tastinga iz cijelog svijeta? A baš prije pola sata  iz Moskve i Kalifornije.

<3