Učitavanje mape...

MJESTO I VRIJEME
DATUM - 26/04/2018
18:30 - 20:00

LOKACIJA
PUPITRES BAR - BOUTIQUE VINSKE KULTURE

KATEGORIJA


Volite li slatka vina i želite kušati neka od najboljih slatkih  vina na svijetu?

Sauternes je regija i ujedno sinonim za slatka vina “Sauternes”  koja je smještena u Francuskoj u Gravesu u Bordeauxu koja je poznata po slatkim vinima koja su više pravilo nego iznimka u odnosu na neke druge vinske regije u svijetu. Barsac, Sauternes, Bommes, Fargues i Preignac su kultna mjesta poznata po proizvodnjih tekućih zlata a specifičnost istih je i  blizina rijeka Garonne i Ciron zbog kojih je visina vlažnosti zraka iznimno velika i daje i pospješuje Botrytis cinerea , gljivicu koja napada grožđe i uzrokuje ” truljenje” .   Koja je uloga Botrytis cinerea, naučit ćemo.

Grožđe od koji se proizvode slatka vina Sauternes su:  Sémillon, Sauvignon Blanc i Muscadelle. Najpoznatija vinarija je Chateau d’Yquem. Vina iz Sauternesa imaju veliki potencijal starenja, neka čak i do 100 godina.

Kušamo 4 vina te šampanjac kao piće dobrodošlice.

Po čemu su ta vina jedinstvena i posebna te kakvog su okusa saznajte na vinskoj  radionici gdje ćemo imati priliku kušati vrhunske uzorke i ograničene primjerke tog tekućeg zlata.

Ako se pitate hoćemo li jesti  foie gras? Hoćemo 🙂

Uz našu Jelenu koja će voditi večer, kao gost iznanađenja i prijatelj Pupitresa će biti Marijan Biskup kao  veliki poznavatelj francuskih vina, koji je živio više od trideset godina u Francuskoj, te koji će nam iz prve ruke najživopisnije pretočiti vino u riječi.

 

Cijena vinske radionice iznosi 450,00kn po osobi. Mjesta za ovu radionicu su ograničena, što znači da primamo samo 12 osoba koji se prvi prijave na radionicu.
Mogućnost plaćanja isključivo  na transakcijski račun,
IBAN: HR9224020061100804521 Pupitres d.o.o.
Potvrdu o uplati trebate dostaviti 24 h prije početka radionice. Uplatom rezervirate i osiguravate Vaše mjesto na radionici.
Datum održavanja vinske radionice je u četvrtak, 26.04.2018. s početkom u 18:30h
Vrijeme trajanja radionice: cca 90 min
Upiti i rezervacije putem e-maila na pupitres@pupitres.hr ili na broj telefona: 01/4848 568
Veselimo se Vašem dolasku 🙂

 

 

 

REZERVACIJE

Rezervacije su zaključene za ovaj događaj.