Učitavanje mape...

MJESTO I VRIJEME
DATUM - 18/02/2022
17:00 - 20:00

LOKACIJA
PUPITRES BAR - BOUTIQUE VINSKE KULTURE

KATEGORIJA


DEGUSTACIJA VINA – Bilješke o vinu

Tematska vinska radionica degustacije vina u Pupitresu 

 

Bilješke o vinu – Degustacija vina je vinska radionica u sklopu Vinske škole  koja se sastoji od dva dijela. Osnovne i napredne  razine. Održava se jednom mjesečno u Pupitresu i idealna je prilika za sve one koji žele detaljno naučiti i usavršiti kušanje vina  poput pravog profesionalca i pritom voditi bilješke o kušanim vinima. 

Vino možemo promatrati i analizirati  kroz sva naša osjetila.

Analizom putem vida, njuha i okusa.

Naučiti ćemo kako napraviti organoleptičku analizu vina. Analizu putem vida, njuha i okusa.

Promatranjem vina osjetilom  vida, između ostalog koncentrirati ćemo se na boju vina, bistroću, gustoću i pjenušavost ukoliko se radi o pjenušavim vinima. Analizirajući vino osjetilom njuha puno toga možemo saznati o vinu. Možemo pretpostaviti na temelju aroma o kojoj sorti grožđa se radi, na koji način je vino proizvedeno. Kakav stil vina možemo očekivati.  Možemo promišljati o zrelosti vina, starosti vina, karakteru vina i slično. Analizom putem okusa naučiti ćemo analizirati šećere, alkohole, više alkohole, tanine, mineralne soli, kiseline. Naučiti ćemo kako prepoznati potencijal starenja vina, kakvoću vina i pokušati odrediti njegov cjenovni rang.

Kušati ćemo osam različitih stilova vina s ciljem što detaljnije i konkretnije degustacije vina.

Vinska radionica je namijenjena potpunim početnicima u svijetu vina ali i onima ostalim.  Jer, vina su vrhunska, a repetitio est mater studiorum.

Nakon ove vinske radionice koja traje 180 minuta steći ćete veliko samopouzdanje pri kušanju vina, naučiti ćete tehnike i metode kušanja vina koje koriste sommelieri te ćete imati priliku voditi bilješke za svih osam kušanih vina poput pravog vinskog eksperta.

  • Cijena vinske radionice iznosi 800,-kn po osobi
  • Rezervacije na jelena@pupitres.hr

Datum održavanje radionice: 18.02. petak od 17h do 20h

Mjesto: Pupitres, boutique vinske kulture, Frankopanska 1, Zagreb

REZERVACIJE

Rezervacije su zaključene za ovaj događaj.