Učitavanje mape...

MJESTO I VRIJEME
DATUM - 16/12/2022
18:30 - 20:30

LOKACIJA
PUPITRES BAR - BOUTIQUE VINSKE KULTURE

KATEGORIJA


VINA ZA SLAVLJE

 

tematska vinska radionica

gost predavač:

Jure Andrijašević, Croatia by the Glass, vrhunski stručnjak za vina i žestoka alkoholna pića,

WSET L3 Award in Spiris and Wine, prijatelj Pupitresa

Pred nama je „most wonderful time of the year” – kako kaže jedna predivna pjesma. I slažemo se s tim jer advent je pravo vrijeme da okupimo oko sebe drage ljude, obitelj, prijatelje i kolege te nazdravimo za uspjeh, za zdravlje, za ljubav te za nadu u bolje sutra. Sad biramo i otvaramo u Pupitresu  ponajbolja vina da njima uveličamo trenutke i stvorimo uspomene za cijeli život.

Vođeni tom temom odabrali smo 6 stilova i tipova vina za slavlje koja će uveličati te posebne trenutke te zasjati sljubljujući se s blagdanskom trpezom.

Radionicu započinjemo bijelim vinima i to, kako je i red – bubblesima, sinonimima za slavlje. I to 4 godine odležanim, champagne metodom napravljenim „blanc de blancs-om. Potom kušamo jedan bijeli, u drvetu odležani cuvée čija je kvaliteta priznata i nagrađena u svjetskim okvirima. U prvo, slatko poluvrijeme će nas uvesti slavni zlatni Sauternes koji će nam približiti francuski chic i joie de vivre te vas inspirirati za veličanstvene božićne deserte.

U drugom dijelu radionice ćemo vas uvesti u svijet veličanstvenih fortificiranih vina – bremenitih bogatstvom okusa i tradicije, onih čiji se sjaj najviše vidi u ovom blagdanskom razdoblju.

Suhi i profinjeni francuski vermutom od aromatičnog muškata je vino koje će vam, sigurni smo, promijeniti percepciju vermuta „kralja među vinima” te vas vratiti u doba prosvjetiteljstva i romantizma kad je bio omiljeno piće aristokracije, umjetnika te poduzetnog bogatog građanstva koje je iznjedrilo velike kulinarske tradicije Francuske, Italije i Španjolske kao i klasičnu koktel kulturu.

Put po Iberskom poluotoku nastavljamo uživajući u jednom od najprestižnijih suhih stilova sherryja, 20 godina starom Palo Cortadu  iz jedne od najslavnijih španjolskih bodega, a za sam kraj pijemo slatki i aristokratski, 20 godina star Tawny Port  – najplemenitije vino Portugala osobito obljubljeno na sjeveru Europe, prigodno za Božić ili duge zimske večeri uz kamin, sireve, čokoladu ili cigaru, vino koje je inspiriralo mnoge pisce, umjetnike i znanstvenike te steklo besmrtni status na listi vina za slavlje.

Pridružite nam se u Pupitresu na ovoj nezaboravnoj i nesvakidašnjoj vinskoj večeri i odaberite svoje omiljeno vino za ovogodišnje blagdane.
Datum: 16.12.20221 petak  s početkom u 18:30h. Radionica traje cca 90 minuta.
Cijena vinske radionice iznosi 400,00 kn po osobi.
Serviramo 6 vrhunskih vina, selekciju  sireva i topla peciva 
Mogućnost plaćanja na transakcijski račun:
IBAN: HR HR9224020061100804521 Pupitres d.o.o., svim karticama ili gotovinom na dan radionice.
Datum održavanja vinske radionice je 14.12.2022., srijeda, s početkom u 18:30. Vinska radionica traje cca 90 min.
Adresa: Pupitres – boutique vinske kulture Frankopanska 1, 10 000 Zagreb
Upiti i rezervacije putem e-maila: ili jelena@pupitres.hr ili pozivom na broj: 01/4848 568
Sve što trebate je ponijeti svoju ljubav prema vinu i prepustiti se!
Veselimo Vam se u Pupitresu

REZERVACIJE

Rezervacije su zaključene za ovaj događaj.