Učitavanje mape...

MJESTO I VRIJEME
DATUM - 03/07/2020
19:00 - 20:30

LOKACIJA
PUPITRES BAR - BOUTIQUE VINSKE KULTURE

KATEGORIJA


VINARIJA BENVENUTI

U PUPITRESU

Velika nam je radost najaviti Vam gostovanje vinarije Benvenuti u Pupitresu. U goste nam stiže jedna od najpoznatijih i najcjenjenih vinarija Istre.

 

Vinarija Benvenuti spada među najbolje hrvatske vinarije sa nizom nagrada koja su osvojila diljem svijeta za svoja vina. Vina kao što su Teran iz 2013. koji je dobio je 95 bodova na Decanteru,platinastu medalju i titulu Best in show Category i veliku zlatnu medalju za Malvaziju Anno Domini 2015. na International Wine Challengeu spadaju u sami vrh najboljih vina Hrvatske.

Neka od najboljih desertnih vina u Hrvatskoj  koja sam kušala su desertna vina Benvenuti. Čisto tekuće zlato u čaši. Volim jako predanost, marljivost, hrabrost i izvrsnost koja se prepoznaje u svakoj čaši Benvenuti vin. –  Jelena 

Priča vinarije Benvenuti, priča je o obitelji, tradiciji i teritoriju. Vinarija je smještena  u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njeguju tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat.

Obiteljske vrijednosti i tradicija ključan su “začin” Benvenuti vina. Na ovim temeljima proizvode vina u kojima sortnost odražava svo bogastvo vinograda, smještenih na nizu specifičnih mikrolokacija. Jedna od njih, San Salvatore, srce je njihovih  sorti.

 

 

Rezultat usmjerenosti na mikrolokacije i autohtone sorte – uz predan i iskren rad – su na tržištu i među strukom prepoznata vina. Djelići naše priče nalaze se u svakoj Benvenuti butelji, kao odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja iza njega stoji. Na taj način želimo teritorij na kojem, i od kojeg živimo, prenijeti svakom vinoljupcu.

Za nas je vino oduvijek bilo neodvojiv dio života. Dio te strasti želimo podijeliti i s Vama!

-Livio, Albert i Nikola Benvenuti

Kušati ćemo sedam odabranih etiketa po izboru Nikole i Alberta Benvenutija.

  • Datum održavanja vinske radionice je u PETAK 03.07.2020. u 19h
  • Cijena: 350 kn
  • Mogućnost plaćanja:  na transakcijski račun:  IBAN: HR9224020061100804521 Pupitres   d.o.o. ili gotovinom ili karticom u Pupitresu
  • Adresa: Pupitres boutique vinske kulture Frankopanska 1, 10 000 Zagreb
  • Vrijeme trajanja radionice: cca 120 min
  • Upiti i rezervacije putem e-maila na jelena@pupitres.hr ili pozivom na broj: 01/4848 568 Veselimo se Vašem dolasku J
  • u slučaju da ne možete napraviti rezervaciju putem ove forme, nazovite Jelenu na 098/165 8073

Jako se veselimo vinskoj večeri sa obitelji Benvenuti u našem Pupitresu.

 

Sva mjesta na ovoj večeri su popunjena, hvala!

REZERVACIJE

Sva mjesta za ovaj događaj su rezervirana.